Gradski portal

Vrhovni sud bez predloga za predsjednika suda

Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore nije utvrdila predlog da se za predsjednika ovog suda predloži jedan od prijavljenih kandidata, o čemu će obavijestiti Sudski savjet, to je saopšteno iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Kako su saopštili, kandidati su bili sutkinja Vrhovnog suda Crne Gore Ana Vuković i predsjednik Upravnog suda Crne Gore Miodrag Pešić.

„U radu Opšte sjednice učestvovalo je 17 sudija. Nakon tajnog glasanja, u kojem je učestvovalo 16 sudija, utvrđeno je da je bilo 11 važećih i 5 nevažećih listića“, saopštili su iz Vrhovnog suda.

Dodali su da sutkinja Ana Vuković nije iskoristila pravo glasa, iako joj je to Opšta sjednica, na osnovu Poslovnika o radu Opšte sjednice omogućila.

„Za kandidatkinju Anu Vuković glasalo je šest, dok je za kandidata Miodraga Pešića glasalo pet sudija, tako da nijedan kandidat nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu“, kazali su iz Vrhovnog suda.

Iz Vrhvnog suda su na kraju kazali da su uoči glasanja, kandidati predstavili Opštoj sjednici svoje Programe rada za predsjednika Vrhovnog suda.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije