U Društvu crnogorskih izdavača smatramo da je ovim činom izvršen nezabilježeni pritisak na slobodu javne riječi, te da je dijelom ugrožen mir i bezbjednost jednoga maloljetnog člana Nikolaidisove porodice, koji živi nedaleko od mjesta u kome se lutka spaljuje, poručio je predsjednik tog nevladinog udruženja Vladimir Vojinović.

On je reagovao povodom spaljivanja lute sa likom knjiženika i kolumniste CdM-a Andreja Nikolaidisa.

“Dana mimoze u Herceg Novom obilježio je skandal – spaljena je lutka koja simbolizuje Andreja Nikolaidisa.  Hrabrost „karnevalista“ ove godine je zatajila, jer za razliku od prethodnih godina kada su na crnogorskim trgovima spaljivane lutke izrađivane po uzoru na moćne političke ličnosti, ove godine je u fokusu karnevalske „šale“ književnik, esejista i kolumnista Andrej Nikolaidis”, naveo je Vojinović u reagovanju za medije.

U Društvu crnogorskih izdavača, kako je naveo, smatraju da je ovim činom izvršen “nezabilježeni pritisak na slobodu javne riječi”.

“Te da je dijelom ugrožen mir i bezbjednost jednoga maloljetnog člana Nikolaidisove porodice, koji živi nedaleko od mjesta u kome se lutka spaljuje. Budući da Nikolaidis i njegova porodica nijesu štićene ličnosti, jasno je koliko je današnji „karnevalski“ čin opasan po bezbjednost Nikolaidisa i članova njegove porodice. Dižemo glas protiv pučkog obračuna sa slobodom govora i njenim nosiocima”, zaključio je Vojinović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta