Foto: RTCG

Ako neko želi da pogazi principe zarad vlasti, da formira većine sa DPS pomagačima, da vraća kompromitovani kadar bivšeg režima i Vlade Mila Đukanovića u sve sektore, onda u tome nema onih koji drže do vrijednosti i principa, poručila je poslanica Demokrata Anđela Vojinović.

“U svijetlu aktuelne političke situacije, Crna Gora treba da se vrati principima na kojima je pobijeđen tridestogodišnji bivši režim, uz puno povjerenje kadru koji nije učestvovao u aferama koje se vezuju za nosioce tadašnje izvršne i zakonodavne vlasti”, poručila je Vojinović.

Ona je rekla da nijesu principi na kojima je pobijeđen DPS Predrag Drecun na čelu Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

“Nijesu principi na kojima je pobijeđen DPS nezakoniti izbor VD direktora Uprave policije, podmuklo političko udaranje po SPO Uprave policije, pakovanje tekstova u medijima bivšeg režima, ćutanje povodom neizručenja Binalija i posredno pokušaj kompromitacije glavnog specijalnog tužioca”, navodi se u soapštenju.

Poručije da nijesu principi na kojima je pobijeđen DPS izbor kompromitovanih kadrova bivšeg režima u upravnim odborima, bordovima direktora, na pozicijama sekretara ministarstava, državnih sekretara, direktora direktorata, generalnih direktora direktorata ili drugih najbližih saradnika u kabinetima članova Vlade, koji imaju čvrste konekcije ne samo sa bivšim režimom, nego i sa, kako je rekla, medijima koje finansiraju višemilionski talentovani preduzetnici.

“Nijesu principi na kojima je pobijeđen DPS stavljanje sopstvene pozicije, plate i privilegija, ispred prinicipa i dobrobiti građana koji su nas birali da ih zastupamo i predstavljamo. Nijesu principi na kojima je pobijeđen DPS pokušaji da se dokazani anti-DPS subjekti i pojedinci zamijene sa strankama i pojedincima koje su decenijama sa DPS-om vršili vlast na državnom i lokalnom nivou, uz prećutnu saglasnost onih kojima su funkcije i pozicije bitnije od programa, principa i ideala za koje smo se decenijama borili, a koji su zagovarali princip da o vlasti odlučuje poslanik izabran sa izborne liste DPS-a”, poručila je ona.

Ako neko zaista želi da pogazi principe zarad vlasti, onda, kako je rekla, u tome nema onih koji drže do vrijednosti i principa.

“Nadamo se da to ipak neće biti putevi i strateška opredjeljenja bilo koga kome je stalo do vrijednosti 30. avgusta. Zato smo i dali oročenu podršku ovoj vlasti sa pozivom na vraćanje poštovanju zakona, sporazuma, vođenju kadrovske politike po mjeri građana koji su nam dali povjerenje, a ne po mjeri vrha bivšeg režima”, kazala je Vojinović.

Generalni pravac je uvijek otpor gaženju moralnosti u politici.

“Stavljanje ličnih interesa ispred državnih i opštih, djelovanje iza leđa protiv onih koji su ti uvijek iskreno dali povjerenje, kao i odricanje od principa nemuštim i pokornim stavovima, nijesu vrijednosti ljudi koji slobodarski razmišljaju, a takvi pristupi po pravilu izazivaju podmsijeh ne samo kod građana, već čak i onih kojima neko na taj način trenutno služi, jer sve će proći pa i jednokratna korist, a kičmu, vrijednosti i privrženost iskrenom prijateljstvu i idejama ili imaš ili nemaš”, zaključila je ona.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta