Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Voda sa vodoizvorišta Mareza kojom se snabdijeva polovina Podgorica i dalje nije za piće. Po poslednjim rezultatima uzoraka koji su uzeti u ranim jutarnjim časovima mutnoća vode se i dalje nalazi iznad dozvoljenih granica, tako da je još na snazi preporuka korišćenja alternativnih izvora, odnosno flaširane vode ili vode sa drugih gradskih izvorišta, kazala je direktorica sektora kontrole kvaliteta vode za ljusku upotrebu, Katarina Živković, u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV.

Dodaje da je teško predvidjeti kad bi voda opet mogla biti za ljudsku upotrebu.

“Ako stabilizacija vremena bude, kako su i najavili, sjutra, onda je do kraja sjutrašnjeg dana moguće očekivati da se vrijednosti mutnoće vrate do dozvoljene granice”, istakla je Živković.

Na drugim izvorištima vode, napominje, situacija je stabilna.

“Nema odstupanja, kako u fizičko-hemijskom, tako ni u mikrobiološkom pogledu, svi parametri su u granicama dozvoljenih i pokazuju uobičajene vrijednosti”, kazala je Živković.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta