Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

lasnik bespravnog objekta Lamela C na Zabjelu, Dejan Petričević ovjerio je kod notara izjavu u kojoj, kako je neveo, pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću preuzima odgovornost za upotrebu objekta Lamela C, čije je rušenje nedavno započeto.

-Pod moralnom, materljalnom i krivičnom odgovornošću, preuzimam odgovornost u upotrebu objekta upisanog u LN 7743, broj KP 3827 KO Podgorica Ill, kaoi da preuzimam odgovornost za život i zdravlje trećih Iica i sigurnost imovine trećih lica za vrijeme trajanja upotrebe predmetnog objekta, te da sam odgovoran za direktnu ili indirektnu štetu pričinjenu trećim licima nastalu upotrebom navedenog objekta – piše u ovjerenoj izjavi koju potpisuje Petričević, a u koju je Pobjeda imala uvid.

Ovaj dokumen danas je dostavljen ministru prostornog planiranja i urbanizma Janku Odović od strane Uprave za nekretnine, kao i Zaštitnici imovinsko pravnih odnosa, koja će ga dostaviti sudu.

Odović je kazao da ovaj dokument u praksi znači da sve što se odluči pred sudom u vezi sa odštetnim zahtjevima, koje su podnijeli vlasnici stanova, a u vezi sa rušenjem Lamele C, snose Petričevići.

Podsjećamo, rušenje bespravno izgrađenje zgrade na Zabjelu, počelo je 11. januara, ali je nakon toga prekinuto. 

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju iz marta 2019. godine.  

Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, međutim, do toga ni dan danas nije došlo.

Odović je ranije kazao da je stanarima ponuđena pravna pomoć, odnosno da im je država ponudila način da se stanari obeštete od investitora, što su oni odbili. 

– Ponudili smo da se stanari obeštete od investitora. Tako se radi po pravu. Zgrada se mora rušiti – kazao je Odović tada.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta