Izvor: CDT

Foto: CDT

Izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica osvrnuo se u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore na 100 dana rada Vlade, i istakao da su pozitivne stvari oživljavanje evropskog puta Crne Gore i uspješno sproveden popis, međutim, kako kaže, problematičan je manjak transparentnosti rada.

“Veliki politički uspjeh i premijera i Vlade je to što je napravljen dogovor oko popisa, i nije bilo tenzija. Vlada jeste oživjela svoj evropski put. Mnogo više se o Crnoj Gori priča u Briselu”, poručio je Koprivica.

On kaže da je plus i formiranje Odbora za izboru reformu.

Minus je, kako kaže, to što Vlada i dalje nema plan rada za narednu godinu.

“Mislim da je pomalo problematična i transparentnost. Samo jedan intervju premijera na Javnom servisu  u 100 dana. Neki ministri se i ne vide, neki su opet jako energični i aktivni”, poručuje Koprivica.

On je kazao i da negativnu sjenku na vladu baca i borba za prevlast u bezbjednosnom sektoru. Održivu politiku bezbjednosti nijesmo doibili, smatra Koprivica.

“Veoma je jasno da imamo sukob između PES-a i Demokrata oko kadriranja u bezbjednosnom sektoru. Loša je to poruka da postoji problem oko toga, koji je postao javan a koji ne mogu da riješe”, poručio je on.

 Govoreći o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, ističe da je ona neminovno dio koalicionog sporazuma, ali da je nejasno zbog čega se o istoj govori u prvih 100 dana Vlade.

“Činjenica je da je rekonstrukcija u koalicionom sporazumu, ali je neuobičajeno da se o rekonstrukciji priča u prvih 100 dana. To može biti odraz nestabilnosti vlade iznutra, i da na taj način Spajić želi da se oslobodi ministara kojima nije zadovoljan, ili sa druge strane može govoriti o političkom sukobu PES-a i koalicije ZBCG”, istakao je Koprivica.

Koprivica kaže da su naše instituicije na nultoj tački, i da su tek sad dobile neki potencijal da funkcionišu.

“Važno je dati podršku novoizabranom VDT-u, i ne samo mi već Vlada. Resursi, prostor, sredstva za obučavanje… a onda na tužioci neće imati bilo kakva ograničenja da isporuče rezultate koji se traže”, istakao je Koprivica.

Kaže da je Milorad Marković počeo mandat i napravio prve korake. 

“I u tom smislu najvažnija stvar kojU treba da odradi je da bude dobar menadžer. Druga stvar: krucijalno je da se odupre političkim pritiscima. Njemu neće biti lako, treba mu se dati neki “grejs” period da on profunkcioniše. Mislim da mu se treba dati vrijeme da se snađe, prilagodi…”, rekao je Koprivica.

Izvor: Portal RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta