Povodom dezinformacija koje su se pojavile u našoj javnosti, kao sredstvo sabotaže rada Vlade i narušavanja mira u zemlji, obavještavamo javnost Crne Gore da Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade, saopšteno je na sajtu Vlade Crne Gore.

“Ovaj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumijevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje”, navodi se u sopštenju i dodaje: “Ovaj dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a sve prijedlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore”.

Podjsetimo, danas je u medijima izašla informacija da Vlada na djevnom redu sjednice neće raspravljato o Prijedlogu zakona o državljastvu.

Zbog zakona danas je organizovan protest u centru Podgorice, a na izlazu iz Nikšića došlo je do incidenata. Kružni tok na izlazu iz Cetinja bio je zatvoren da bi se spriječio odlazak građana u Podgoricu na protest.

Iz istog razloga zatvoren je bio izlaz iz Tivta, Kotora i Budve.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta