Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu nezadovoljna je učinkom Vlade Crne Gore, koja ni godinu dana od svog konstituisanja i završetka protesta na Margiti, još uvijek nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini, saopšteno je danas.

Kako navode, upravo je na današnji dan završen najveći ekološki protest koji je ikada viđen u Crnoj Gori, a koji je trajao 51 dan i tokom kojeg su sinjajevinski stočari, mještani, ekološki aktivisti i građani iz cijele Crne Gore, svojim tijelima i životima branili najveći crnogorski i jedan od najvećih evropskih pašnjaka, od bombi koje je bilo pripremilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Predragom Boškovićem.

“Godinu dana kasnije i dalje živimo sa istim problemom i strepnjom da se svakog dana može najaviti nova vježba, a samim tim i nova bitka za Sinjajevinu. Ministarstvo odbrane nije predložilo, a Vlada samim tim nije usvojila odluku kojom se poništava raniji akt o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon. Zahtijevamo da Ministarstvo odbrane, na čelu sa ministarkom Oliverom Injac, što prije predloži odluku kojom Sinjajevina više neće biti vojni poligon, kako bi dokazali da nisu samo Vlada od riječi, nego i od djela”, navodi Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

Kako su dodali, tokom proteklih godinu dana više puta su čuli da je Sinjajevina bezbjedna i sačuvana, ali to nije dovoljno.

“Tražimo da se takve garancije stave i na papir, crno na bijelo, kako bi svoje aktivnosti svi mogli da usmjerimo na razvoj Sinjajevine kao poljoprivrednog i turističkoog dobra, jer aljtiljersijski vojni poligon, ni u kom obliku nije prihvatljiv na našoj planini. Mi kao branitelji Sinjajevine nijesmo spremni za kompromise, ni za predaju ni jednog pedlja naše planine za bombardovanje. To smo već pokazali, a ukoliko zatreba ponovićemo, jasnije nego ikada do sad”, zaključuje Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta