Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Objedinjeni izvještaj o radu mješovitih komisija za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kao i Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve (SPC).

Kako je saopšteno iz Vlade razmotreni su predlozi mišljenjā na Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu saglasnosti sa Ustavom i zakonom Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC.

Inicijativu su podnijeli Socijaldemokratska partija u martu 2023. godine kao i Radojka Mijanović u novembru 11. 2022. godine.

– Tim povodom, Vlada je zaključila da Ustavnom sudu dostavi mišljenja u tekstu koji je pripremilo Ministarstvo pravde – stoji u saopštenju Vlade.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta