Vilu Smitu zabranjeno da prisustvuje dodjeli Oskara u narednih 10 godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email


Glumcu Vilu Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje dodjeli Oskara u narednih 10 godina, zbog toga što je na bini ošamario komičara Krisa Roka tokom ovogodišnje ceremonije, objavila je Akademija filmske umjetnosti i nauke u saopštenju do kojeg je došao CNN.

„Odbor je odlučio da u periodu od 10 godina, od 8. aprila 2022, godspodinu Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo kakvim događajima ili programima Akademije, lično ili virtuelno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodjelu Oskara“, naveli su u zajedničkom saopštenju predsjednik Akademije Dejvid Rubin i izvršna direktorka Don Hadson, prenosi CNN.Odluka je donijeta na sastanku Borda guvernera koji je održan ranije tokom dana u Los Anđelesu. Sastanak, prvobitno zakazan za 18. april, ubrzan je nakon što je Smit prošle nedjelje najavio ostavku u Akademiji.

U saopštenju se dodaje: „94. dodela Oskara trebala je da bude proslava mnogih pojedinaca u našoj zajednici koji su uradili nevjerovatan posao prošle godine; međutim, ti trenuci ostali su u sjenci neprihvatljivog i štetnog ponašanja gospodina Smita na bini.”

Akademija je u saopštenju priznala i da nije adekvatno reagovala na incident tokom TV prenosa ceremonije i zbog toga je upitila izvinjenje gledaocima širom svijeta.

Podsjetimo, Smit se tokom ceremonije dodjele Oskara popeo na binu i ošamario Krisa Roka zbog šale koju je komičar uputio na račun frizure njegove supruge Džejde Pinket Smit, koja pati od gubitka kose zbog alopecije.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta