Prinčevi sa djedom

Vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa odali su počast svom djedu, vojvodi od Edinburga odvojenim porukama. Princ Vilijam opisao ga je kao “izvanrednog čovjeka”, dok je princ Hari rekao da je njegov djed bio “čovjek od službe, časti i velikog humora”.

Princ Hari je rekao da je njegov djed bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sljedeće mogao da kaže.

“Ostaće upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj djed: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja”, naglasio je Hari.

U svojoj izjavi, princ Vilijam je rekao da je čitav vijek njegovog djeda definisan služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i našoj porodici.

“Osjećam se srećno što nijesam imao samo njegov primjer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvijek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog djeda i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja djeca imati na svog pradjeda koji je dolazio po njih u kočiji i uvjerio ih u njegov zarazni osjećaj za avanturu, i nestašni smisao za humor”, kazao je princ Vilijam.

On i njegova supruga Ketrin, kako je rekao, nastaviće da rade ono što je želio i podržavaće kraljicu u godinama koje dolaze.

Princ Hari doputovao je letom iz Los Anđelesa dok je njegova trudna žena ostala u Kaliforniji po savjetu ljekara.

Ceremonija sahrane princa Filipa, koja će se prenositi na televiziji, biće održana u subotu u Kapeli Svetog Đorđa, u krugu zamka Vindzor.

Foto: Guliver

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta