Foto: Screenshot/Arhiva

Direktor Medija centra Goran Đurović saopštio je danas da Inspekcija rada nije utvrdila da li je to što je supruga vršioca dužnosti direktora Radio televizije Podgorica (Gradska TV) Vladimira Otaševića vlasnica u pravnom licu koje se bavi proizvodnjom audiovizuelnih medijskih sadržaja, oglašavanjem ili elektronskim komunikacijama, prepreka za njegovo imenovanje.

To, između ostalog, stoji u prigovoru Media centra Upravi za inspekcijske poslove na nalaz Inspekcije rada po njihovoj inicijativi od 25. decembra pošle godine u vezi sa imenovanjem Otaševića na funkciju v. d. direktora RTV Podgorica (Gradska TV). Media centar je u inicijativi skrenuo pažnju inspekciji da prilikom imenovanja Otaševća nije poštovan član 29 Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera, prema kome za člana Savjeta ili direktora ne mogu biti birane osobe čiji su bračni ili vanbračni drugovi i životni partneri vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa, zaposleni… u pravnim licima, koja se bave djelatnošću pružanja audio vizuelnih medijskih (AVM) usluga.

Detalje iz prigovora Đurovića objavio je dnevni list “Vijesti” koji nije pozvao Vladimira Otaševića da odgovori na prozivke Đurovića. U razgovoru sa Gradski portal Otašević je saopštio da su u tom mediju ponovo iznesene dezinformacije. 

– Očekivao sam da dnevni list “Vijesti”, koji se predstavlja kao objektivan i profesionalan medij, pozove drugu stranu, u ovom slučaju mene i pita me za izjavu – podliježem li bilo kakvim zabranama iz člana 29 Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera RTV Podgorica. To nijesu učinili, jer bi u suprotnom dobili podatke koji u potpunosti negiraju izjavu Đurovića. Ja sam pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da ne podliježem zabranama iz člana 29 Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera i ta izjava je uredno ovjerena kod notara. Moja supruga je bila suvlasnica portala PRESS, odnosno kompanije Montenegro Press Company, koja stoji iza tog portala, međutim ta činjenica nema korelaciju sa članom 29 Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera RTV Podgorica.

Naime, web portali po aktuelnoj zakonskoj regulativi u Crnoj Gori ne spadaju u djelatnosti pružanja audio vizuelnih medijskih (AVM) usluga. To gospodin Đurović odlično zna, jer je i sam do nedavno tražio da se zakonska regulativa po tom osnovu mijenja. Kolege iz dnevnika Vijesti, koje tvrde da su profesionalni, nisu ni pročitali Zakon o medijima i Zakon o elektronskim medijima, jer da jesu vidjeli bi i sami da objavljuju netačne informacije. Mogli su čak i da izguglaju ranije izjave Gorana Đurovića, koje demantuju njegovu sadašnju priču oko izbora VD izvršnog direktora RTV Podgorica – kazao je Otašević.

On je dostavio i link teksta objavljenog u dnevnom listu “Pobjeda” u kojem Đurović traži od zakonopisaca da se u aktuelnu zakonsku regulativu uvrste i web portali. Taj tekst možete pročitati OVDJE.

Član 8 Zakona o elektronskim medijima

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta