Vešović: Vlada pokušava da zaustavi razvoj Podgorice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
CASLAV

Aktuelna Vlada Crne Gore je nesposobna i neodgovorna, i pokušava da zaustavi razvoj Podgorice, ocijenio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj TV.

Vešović je kazao da se trogodišnji rad gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem sastoji iz tri faze: prva je ubjedljiva pobjeda na izborima, a drugu je obilježila pandemija kororona virusa.

“Treća faza je nova Vlada Crne Gore koja je nesposobna i neodgovorna. Pokušala je da zaustavi razvoj Podgorice. Nijedan projekat za koji su nadležni Glavni grad i Vlada nije realizovan, a Vlada nije izdvojila novac iz budžeta za kapitalne projekte u Podgorici”, rekao je Vešović.

On je istakao da je Vlada odgovorna za kašnjenje tendera za prečiščavanje otpadnih voda i što još nije raspisan Javni poziv za nabavku novih autobusa.

“Odnos Vlade i Glavnog grada je loš i ne garantuje realizaciju projekata koje treba da realizujemo zajedno”, naveo je Vešović.

Istakao je da Glavni grad završava sve projekte koji su planirani.

“Tamo gdje smo mi samo nadležni, nema problema samo kada se sarađuje sa Vladom”.

Uprkos pandemiji koronavirusa koja ne jenjava, Vešović je naveo da su finansije Glavnog grada stabilne.

Prema Vešovićevim riječima, Podgorici su potrebna nova radna mjesta koja bi bila otvorena da su realizovani kapitalni projekti u saradnji sa Vladom.

“Vlada utiče na taj način da su određena gradilišta konzervirana i otežavaju svakodnevni život građana”, dodao je Vešović.

On je istakao da je trogodišnji period rada uprave Glavnog grada čiji je dio, jedn od najuspješnijih do sada, te da su u djelo sprovedeni svi projekti koje je prethodna uprava započela.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta