Foto: Gradski.me

Danas smo imali prilike da vidimo prezentaciju nečega što kolege iz URA-e nazivaju “Stan za sve”. Moram da iskažem prije svega bezuslovnu podršku svakom rješenju koje je održivo a koje suštinski rješava odredjene probleme gradjana Crne Gore. Uvijek ću biti tu da dobra rješenja podržim i pomognem u realizaciji, poručio je odbornik u Skupštini Glavnog grada Stefan Vešović, kreator ideje “Gradski stan”.

Vešović je, reagujući na današnju prezentaciju URA-e, istakao da se na djelu moglo vidjeti bestidno predstavljanje tudjih ideja kao svojih.

“U prethodnom periodu smo mogli da vidimo razna mešetarenja na političkoj sceni, ali ovakvi potezi su do sada nezapamćeni u politici Crne Gore. Naime, u Podgorici se već radi na identičnom projektu pod nazovom ‘Gradski stan’. 

Ovaj projekat je dobio podršku svih odbornika u Skupštini Glavnog grada, izmedju ostalog i partije i odbornice koja je danas predstavila program ‘Stan za sve’. Moram podvući da se radi o doslovice identičnom projektu koji je svoje obrise dobio jos prije tri godine, kada je kao dio programa Prave Crne Gore predstavljen javnosti, a onda godinu dana kasnije bio dio izbornog programa koalicije Za Budućnost Podgorice, da bi na avgustovskoj sjednici Skupštine Glavnog grada i formalno bio prihvaćen. Od tada do danas, dobijeni su i urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju poslovno-stambenog objekta na lokaciji koja je predvidjena za “Gradski stan” čime su se stekli uslovi da se počne sa izradom idejnog projekta za koji su već odvojena sredstva u budžetu Glavnog grada. Takodje, IFC (International Financial Corporation) uveliko radi feasibility studiju za ovaj projekat, jer su ga prepoznali kao nešto što je održivo i u šta vrijedi ulagati. 

Naravno, kvalitetne ideje uvijek su bile i biće na meti prisvajanja i inspiracije, ali one koje su već prešle odredjene korake ka realizaciji, smatram da ne bi trebalo na ovako očigledan način svojatati. Iako, moram priznati, mi je uvijek drago da budem inspiracija pozitivnim stvarima. 

Kolege iz URA-e vjerovatno u prethodnom periodu, dok su bili na vlasti, nisu imali vremena da se posvete kljucnim stvarima za gradjane, pa sada iz opozicionih klupa pokušavaju da vrate imidž gradjanske partije. Razumijem politički oportunizam, ali realnost nam kaže da ipak nije sve u politici. Ima nešto i u poštenju. 

Na koncu, Nikola Tesla je rekao: Nije mi žao što kradu moje ideje, žao mi je što nemaju svoje”, navodi se u reagovanju Vešovića.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta