BIVŠA MINISTARKA PROSVJETE

Vesna Bratić verbalno napadnuta

Bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić potvrdila je za portal Dan da je jutros doživjela napad ispred jedne prodavnice u Podgorici. Kako je kazala, muškarac je vrijeđao, psovao i kretao se ka njoj.
Foto: gov.me

Iz Uprave policije je rečeno da slučaj nije prijavljen.

„Vrijeđao me je, a dva momka su prišla da me odbrane. Još sam pod stresom zbog težine riječi koje mi je uputio kao što su osveta i pominjanje porodice“, istakla je Bratić.

Bratić: Ako bi civilni sektor pao na Daliborku Uljarević onda bi taj pad probio dno

Kako je kazala, govorio joj je da je „grobarka, uništiteljka crnogorskog školastva“.

„Ranije mi se ovo nije dešavalo, strahovala sam da će doći i do fizičkog napada. Prije nekoliko mjeseci sam uveče primjetila otiske muških čizama na vratima od stana, a policija je došla tek na treći poziv i bili su korektni, rekavši da će pogledati kamere. Neobično je što imamo vrata od zgrade koja se zaključavaju šifrom, a ipak je neko uspio da uđe a da ga kamera ne registruje“, navela je Bratić.

Kako je kazala, smatra da za ove slučajeve prijetni i napada, istavljanja upozorenja poput otisaka cipela, smatra odgovorin pojedine crnogorsdke portale.

„Ti portali dopuštaju govor mržnje i crtanje meta ispod svojih tekstova kao i na vlasititm fejsbuk stranicama, iako je filtriranje takvih kometara moguće. Motivi ovih napada su mržnja koja se generiše već četiri godine od strane određenih struktura i mizoginija“, navela je Bratić.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments