NAJNOVIJE

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Ličilo je da će biti mnogo lakše nakon prvih 20 minuta utakmice, ali na kraju nije moglo bez drame, ali one sa srećnim krajem – Mornar je u “Topolici” savladao Borac (80:78) u okviru 25. runde ABA lige.

Barani uoči posljednjeg kola imaju pobjedu više ali i slabiji međusobni skor od Krke koja je ranije danas “razbila” Cedevita Olimpiju u Novom Mestu (92:78). To znači da će Mornar u posljednjem kolu morati da savlada FMP u Železniku ili da sačeka poraz Krke koja gostuje Borcu u Čačku.

Večerašnji susret u Baru riješio je Markus Veders koji je postigao šest posljednjih poena na utakmici, a meč je riješio sa linije penala dvije sekunde prije kraja.

Mornar je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme u kom je ubacio čak 57 poena. Domaćin je poveo 17:7, ali Borac je odgovorio i preokrenuo na 21:20, da bi domaćin ipak dobio uvodni kvartal – 27:23.

Barani su serijom 17:2 od 37:33 stigli do 54:35 u 18. minutu poslije poena Aleksa Gavrilovića i tada je djelovalo da je meč riješen. Borac je do poluvremena uspio da smanji na minus 14 – 57:43.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

A onda u nastavku kao da su izašle neke druge ekipe, Mornar nije mogao ništa da pogodi iz igre, a Borac je dobio treći period 20:9 i prišao na posjed minusa – 66:63 pred odlučujućih deset minuta.

Na startu četvrtog perioda Uroš Čarapić je pogodio uz faul i izjednačio na 66:66. Taj rezultat dugo je stajao na semaforu, i jedni i drugi su promašivali otvorene šuteve, a onda je Veders bio polovičan sa penala, da bi Gavrlović na pet i po minuta prije kraja pogodio trojku za 70:66.

Nakon tajm-auta Dejana Mijatovića gost je odgovorio sa četiri poena u nizu – 70:70. Mornar je poveo 74:70 poslije poena Antabije Volera poslije ofanzivnog skoka, ali onda su Čarapić, Ronaldo Segu i Danilo Tasić preokrenuli na 74:78 na minut i po prije kraja.

Reagovao je Mihailo Pavićević tajm-autom, a Veders prvo maestralno zakucao u stilu NBA igrača za 76:78, a onda nakon novih poena poravnao na 78:78 na 44 sekunde prije kraja.

Čarapić je u narednom napadu promašio trojku, Voler uhvatio loptu, a domaćin imao 25 sekundi za pobjedu. Tasić je blokirao Trevijena Dan-Martina i ostalo je četiri sekunde za napad Mornara. Poslije novog tajm-auta Pavićevića Veders je želio da završi zakucavanjem i tom prilikom je fauliran.

Amerikanac je bio miran sa penala, a Čarapić je sa svoje polovine promašio cijeli obruč, pa je barski tim mogao da odahne.

Upravo je junak meča Markus Veders bio najraspoloženiji sa 23 poena i 11 skokova. Trevijen Dan-Martin dodao je 18, uz sedam asistencija. Aleks Gavrilović ubacio je 17, uz 12 skokova.

Na drugoj strani prednjačio je Danilo Tasić sa 19 poena i 10 skokova. Pratili su ga Tajlan Birts sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti i Ronaldo Segu koji je meč završio sa 10 koševa.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta