Foto: Pixabay

Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu je, u odnosu na isti period prošle godine, veći 10,9 odsto u tekućim i 6,7 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji je 11,9 odsto u tekućim i 12,4 odsto u stalnim cijenama.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine manji 3,1 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine promet manji 18,1 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u prvom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine veći je 10,4 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine promet manji 8,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u prvom kvartalu veći 12,4 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok je 4,8 odsto manji u odnosu na četvrti kvartal prošle godine.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u prvom kvartalu veći 13,5 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine promet manji 17,3 odsto”, zaključuje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta