Foto: AP

Rat u Ukrajini – 760. dan. Ukrajinski zvaničnici tvrde da su ruske snage rano jutros gađale Kijev i okolinu Lavova. Kijev nastavlja sa napadima dronovima i raketnim udarima na Belgorod, tvrdi Moskva. Iznad Sevastopolja oborene ukrajinske rakete, saopštio je ruski regionalni gubernator. Tokom masovnog granatiranja Ukrajine, jedna od krstarećih raketa narušila je vazdušni prostor Poljske, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

Glatkov: Iz Belgorodske oblasti 690 djece odlazi u Samaru i Astrahanj

Djeca iz Belgorodskog okruga napuštaju region i na poziv lokalnih guvernera putuju u Samarsku i Astrahansku oblast, saopštio je gubernator Vjačeslav Glatkov.

“Danas 150 naše djece iz Belgorodske oblasti putuje u Astrahansku oblast, a 540 djece, dječaka i djevojčica, putuje u Samarsku na poziv gubernatora tih oblasti. Veoma sam zahvalan svima koji su reagovali na našu nesreću i pomažu našoj djeci da sada privremeno nađu bezbjedno mjesto“, naveo je Glatkov na Telegramu.

Dodao je i da je dogovor sa guvernerima da prihvate djecu na tri sedmice.

Požar na energetskom objektu u oblasti Lavova

Na objektu energetske infrastrukture u oblasti Lavov izbio je požar nakon ruskog napada “šahedima”, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Maksim Kozickij na Telegramu.

Ministarstvo odbrane: Ruska raketa uletjela u Poljsku

Tokom masovnog granatiranja Ukrajine, jedna od krstarećih raketa narušila je vazdušni prostor Poljske, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

“Došlo je do narušavanja poljskog vazdušnog prostora jednom od krstarećih raketa koje je noćas lansirala avijacija dugog dometa Ruske Federacije. Meta napada bili su gradovi Zapadne Ukrajine”, objavilo je poljsko Ministarstvo odbrane na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Navedeno je da je raketa je ušla u poljski prostor u blizini grada Osjerdov, Lublinsko vojvodstvo, i tamo se zadržala 39 sekundi. Tokom celog leta pratili su ga vojni radari.

Poljska aktivirala avione zbog napada na zapad Ukrajine

Generalštab poljske vojske saopštio je putem društvene mreže Iks da su poljski i avion saveznika aktivirani rano jutros zbog, kako navode, ruskog napada na zapad Ukrajine i u blizini granice sa Poljskom, prenio je Rojters.

Ukrajina: Ruske snage gađale Kijev i Lavov

Ukrajinski zvaničnici tvrde da su ruske snage pokrenule vazdušne napade na Kijev i okolinu Lavova, prenio je Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu naveo da je u ukrajinskoj prijestonici zabilježeno nekoliko eksplozija pošto su sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani kako bi odbili napad.

Šef ukrajinske vojne administracije Sergij Popko je na Telegramu objavio da je ukrajinska PVO uništila desetine, kako je istakao, ruskih raketa nad Kijevom i u okolini grada.

Dodao je da prema preliminiranim informacijama nema žrtava ni veće materijalne štete.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji naveo je na Telegramu da na sam grad nije bilo napada, ali da je oko 20 raketa palo u širem području grada ciljajući “kritičnu infrastrukturu”.

Izvor: RTS

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta