Crna Gora je stigla do uzavrele atmosfere zbog neodgovorne politike nove Vlade, koji ruši građanski koncept, ali i tamo gdje ju je DPS doveo sa svojim koalicionim partnerima i trulim kompromisima i simuliranjem reformi koje su morale da se dese, saopštila je advokatica Azra Jasavić. Ona je, u emisiji “Zumiranje” na TVCG, ocijenila da je aktuelna vlast mnogo gora od prethodne.

“Nije DPS sa svojim saveznicima jedina opozicija ovoj vladi, mi slobodni građani, koji imamo svoj integritet, jesmo suštinska opozicija i nama će se pridružiti svi oni koji su spremni da se bore za građansku Crnu Goru”, kazala je Jasavić.

Ona je, komentarišući aktuelne auto-kolone patriota, kazala da je to slobodna, nova Crna Gora, koja, kako navodi, stvara svijet koji je u stanju da se suprotstavi svim svjetovima, a naročito “srpskom svetu”.

“Jasno da su litije dovele u poziciju SPC da kadrira Vladu, to kadriranje je rezultiralo Vladom koju imamo, čiji je jedan od primarnih ciljeva da klerikalizuje Crnu Goru. To je, u osnovi, projekat koji ruši temelje građanske, multietničke, multikulturalne Crne Gore”, ocijenila je Jasavić.

Navela je i da nacionalna Vlada ne odražava stanovništvo crne gore.

“Srpski nacionalizam ima za cilj da probudi ostale nacionalizme, i to je plan, to je projekat. kad slabe građanske partije, onda salbi građanska crna gora, a kada jačaju nacionalne partije, onda se onde vezuju za kvazi-matičnim državama. I onda crnogorska pravoslavna većina ostaje na brisanom prostoru i sa nom se manipuliše na način što joj se prekraja i prisvaja istorija, čak joj se i crkva prepirsuje na imovinu u drugu državu”, rekla je Jasavić za TVCG.

Akademik CANU Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, kazao je da duboko vjeruje da će se i iz ove krize izaći prava Crna Gora, u kojoj ima mjesta za sve.

“Opet smo pred izazovom da se moramo okupiti. Ništa se ne postiže ako nema borbe, otpora da se svojoj državi i svom društvu doprinese da bude bolje”, kazao je Hodžić u “Zumiranju”.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta