Tema emisije “Naglas”, koja je emitovana sinoć na TVCG o pravu na abortus i problemu koji je zastupljen u Crnoj Gori, selektivnom abortusu, naišla je na burnu reakciju dijela javnosti, objavio je portal RTCG.

U namjeri da čuje i stav onih koji su osudili uredništvo zbog izbora teme, TVCG pozvala je za komentar najglasnije od njih, ali oni nijesu bili raspoloženi da pred kamerama RTCG kažu šta je sporno što je TVCG otvorila debatu na tu temu.

“Naša namjera nije bila da preispitujemo zakonom definisana prava žena na prekid trudnoće, već naprotiv da ukažemo na procese koji se događaju u svijetu i regionu. Debata podrazumijeva suprotstavljene stavove, a kako je uticaj religije upravo jedan od ključnih faktora dešavanja u svijetu, pa čak i susjedstvu, mogli smo čuti stavove dvije vjerske organizacije”, poručuje Uredništvo TVCG.

Javni servis nastaviće, kako kažu, da obrađuje sve aktuelne teme, prvenstveno one koje se tiču života u Crnoj Gori ali takođe i one globalne

“Smatramo da ne smije biti tabu-tema i da je upravo vrijednost Javnog servisa da poštuje pluralizam ideja i mišljenja”, zaključuje se u reagovanju Uredništva.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta