Foto: URA

Prošlo je više od godinu dana od kad je Vlada Dritana Abazovića predložila Skupštini Crne Gore Zakon o porijeklu imovine na usvajanje, a koji tada nije dobio potrebnu podršku poslanika u Parlamentu, navodi se u saopštenju Građanskog pokreta Ura.

Tada smo, kažu, čuli brojne primjedbe i kritike na račun tog zakonskog rješenja, kao i priče kako treba usvojiti drugačiji model.

“Međutim, niko iz nove vlasti do dana današnjeg nije našao za shodno da pomene Zakon o porijeklu imovine, a kamoli da predloži novo i bolje zakonsko rješenje. Što jasno ukazuje da veliki kritičari ponuđenog zakonskog rješenja 43. Vlade nemaju uopšte za cilj usvajanje takvog zakona. Uzimajući sve to u obzir Građanski pokret URA će u utorak predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o porijeklu imovine koji će omogućiti da se ispita porijeklo imovine od devedesetih godina do danas”, navode u saopštenju.

Usvajanje Zakona bi, ističu iz GP URA omogućilo još snažniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“A kao njegov rezultat imali bi vraćanje novca stečenog nelegalnim putem u kasu svih građanki i građana. Ostaje da vidimo da li će ovoga puta u Skupštini Crne Gore biti dovoljnog broja poslanika i poslanica kojima će interes građanki i građana i borba za pravdu biti na prvom mjestu, a ne interesi kriminalnih struktura”, zaključuju oni.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta