Foto: URA

Foto: URA

Jedno od glavnih Spajićevih obećanja datih u izbornoj kampanji je bilo da će se u potpunosti zalagati za meritokratiju, odmah nakon dolaska na vlast i formiranja 44. Vlade građanke i građani svakodnevno imaju prilike da gledaju kako ta Spajićeva meritokratija izgleda na djelu – kazali su iz Građanskog pokreta URA.

Redom se, kako navode iz ove partije u saopštenju, “smjenjuju svi kadrovi, često i preko protivustavnih izmjena zakona, koji su postigli istorijske rezultate u državnim preduzećima, a na njihova mjesta vrlo često dolaze kadrovi bivšeg režima”.

– Tako smo bili svjedoci smjena članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore koji je ostavio na računu 80 miliona eura, a juče smo imali priliku da vidimo i smjenu članova Odbora direktora Aerodroma Crne Gore koji ostavljaju na računu preko 24 miliona eura – saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

U protekle tri godine menadžment Aerodroma Crne Gore uspio je, kako dodaju, da dovede kompaniju sa 700 hiljada eura na računu na sadašnjih preko 24 miliona eura.

– U  tom periodu broj putnika je ubrzano rastao, što je kulminiralo 2023. godine kada je Aerodrom Podgorica ostvario rekordni rezultat, značajno bolji nego do sada rekordne 2019. godine, dok je Aerodrom Tivat zbog geopolitičke situacije izazvane ratom u Ukrajini zabilježio nešto lošiji rezultat – kazali su iz GP URA.

Oni su istakli da Spajić ovakvim smjenama jasno poručuje svim profesionalnim kadrovima da bez obzira kakve oni rezultate ostvarivali da će biti bitno samo to jesu li njemu i njegovom ujaku po volji ili ne.

– Na kraju, najbitnije je da državna preduzeća ostvaruju što bolje rezultate i tako generišu novu vrijednost koja će omogućiti dalji razvoj naše države. Vidjeli smo rezultate državnih preduzeća za vrijeme Vlade Dritana Abazovića, a jedva čekamo da vidimo kakve će rezultate ostvarivati za vrijeme Spajićeve Vlade – zaključili su iz URE.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta