Foto: Twitter

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je da će URA glasati za razrješenje ministra pravde o ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Abazović tvrdi da je parlamentarna većina blizu konačnog rješenja za tužilačke zakone.

On je to saopštio nakon sastanka lidera stranaka parlamentarne većine na kome je trebalo da nastave razgovore oko postizanja eventualnog kompromisa u vezi sa tim na koji način mogu početi promjene u Državnom tužilaštvu.

“Ja sam zadovoljan. Ne želim da iznosim detalje. Biće potrebe za određenim korekcijama” ,kazao je on.

Mogući dogovor ticao bi se usvajanja izmjena Zakona o državnom tužilaštvu u dijelu promjene sastava Tužilačkog savjeta, a što nije bilo sporno ni Venecijanskoj komisiji Savjeta Evrope.

Abazović je odgovarajući na pitanja novinara rekao da predlog za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića nije predlog Demokratske partije socijalista (DPS), nego premijera Zdravka Krivokapića.

“Van svojih principa nećemo djelovati”, poručio je Abazović.

Istakao je da nema informaciju da će Leposavić u petak podnijeti ostavku, navodeći da bi on podnio ostavku da mu je to premijer tražio.

Istakao je da će glasati za razrješenje Leposavića, ali da očekuje da sam podnese ostavku.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta