Gradski portal

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima: Podnijeta krivična i više prekršajnih prijava u Rožajama

Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Zahvaljujući intenzivnim kontrolama službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravne sječe u privatnim šumama, a nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i količina, podnijete su tri prekršajne prijave za bespravne sječe u privatnim šumama protiv lica A.I., H.S. i A. M., koji su bespravno posjekli preko 140m³ bruto drvne zapremine, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumam i lovištima.

Kako navode, u saradnji sa šumarskom inspekcijom izvršena je i kontrola rejona Bjeluška livada i tom prilikom šumarski inspektor napisao je i prekšajni nalog čuvaru šuma R.M., zbog propusta u radu, kada je dozvoljeno licu H.A. da iz privatne šume odveze bespravno posječene drvne sortimente, bez prekršajne prijave i obilježavanja panjeva žigom šumske štete.

Dodaju da je otkrivena uzurpacija zemljišta od 300m² u Gazdinskoj jedinici „Crnja –Ibarac“, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava za uzurpaciju protiv lica H.S. Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

„VD direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković ohrabruje rad zaposlenih i zahtjeva da nastave sa iznenadnim kontrolama terena i poziva sve da pokažemo primjer kako se radi odgovorno i kako se štiti najvažniji prirodni resurs Crne Gore, naše šume“, saopštili su iz Uprave.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije