Uprava policije oglasila se povodom današnjeg događaja u Nikšiću, te tvrdnje da je policijski službenik „gazio građane koji su protestovali“, saopštivši da je bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policajca bila ugrožena kada je grupa građana okružila službeni automobil u kom je bila i ćerka predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Kako su istakli, policijski službenik je obavljajući poslove neposrednog obezbjeđenja štićenih ličnosti, članova uže porodice premijera, u skladu sa važećim propisima, krećući se putem Podgorica – Nikšić službenim vozilom, u mjestu Bogetići, naišao na grupu osoba koje su blokirale taj putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

“U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a cijeneći trenutnu situaciju na blokiranom dijelu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu. Kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti okružila je grupa lica koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika”, navode u policiji.

Dodaju da je, imajući u vidu sve to, on pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa te lokacije.

“Osobe koje su blokirala magistralni put okružile su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušale spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije”, ističu.

Najavljuju da će sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim događajem, a posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policajca, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

“Pored navedenog i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u dijelu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika. Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbjeđivanja štićenih ličnosti”, zaključuju u policiji.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta