Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Izvor: Pixabay

U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšeno je 37 osoba koje se dovode u vezu sa “veoma nasilnom” kriminalnom bandom sa Zapadnog Balkana, saopštio je Europol, prenosi AFP.

Akcija je koordinirana iz Hrvatske.

“Moćna kriminalna ćelija” uglavnom je bila uključena u veliku trgovinu drogom i vatrenim oružjem širom Evrope, saopštila je agencija za provođenje zakona Evropske unije.

“Ukupno 37 osumnjičenih je uhapšeno tokom istrage, uključujući i vođu bande, državljanina Bosne i Hercegovine kojeg Europol smatra visokovrijednom metom i koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji,” navodi se u saopštenju Evropola.

Vođa bande osumnjičen je da je organizovao šverc droge i vatrenog oružja dajući naređenja svojim podređenima iza rešetaka, dodaje Europol.

Istovremeno, u četvrtak je izvršen niz racija širom Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Njemačke protiv osumnjičenih članova bande.

Uz hapšenja, policija je zaplijenila oko 148.000 eura u gotovini, 18 komada vatrenog oružja uključujući dva mitraljeza i 500 grama TNT-a sa daljinskim detonatorima.

Policija je zaplijenila i 15 kilograma kokaina, 11 kilograma heroina, kao i određene količine amfetamina, marihuane i hašiša.

Međunarodna istraga uslijedila je nakon, kako je Europol opisao, “kompleksne istrage” koju je vodila hrvatska policija kao dio Operativne radne grupe “Balkanski kartel”.

Izvor: RSE

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta