Uhapšene dvije osobe, a za dvije se traga zbog prijetnji i uvreda na Cetinju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Službenici Uprave policije su na Cetinju lišili slobode F.P. (35) i V.J. (49) iz Cetinja jer su vrijeđali i prijetili odborniku Građanskog pokreta URA Slavku Jankoviću, a za jednom osobom se traga, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, policija je identifikovala osobu koja je upućivala prijetnje i uvrede potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću.

“Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na lociranju ovog lica, a predmet je upućen nadležnom tužilaštvu”, naveli su iz policije.

“Danas oko 10 časova ispred zgrade Prijestonice Cetinje, gdje se održavala sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, okupila se grupa od oko 30 građana, koji su negodovali prilikom dolaska odbornika GI URA Slavka Jankovića. Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49) oba iz Cetinja, i uputili Jankoviću niz uvrjedljivih riječi i psovki. Nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i uputio Jankoviću prijeteće riječi”, soapšteno je iz policije.

F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za licem V.J. traga.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Cetinjska policija je lišila slobode M.Č. i F.P. zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Tokom trajanja sjednice, M.V. (41) iz Cetinja je uputio prijetnje i niz uvreda i psovki na štetu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Za pomenutim licem se traga a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad  Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju”, navodi se u saopštenju.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta