Search
Close this search box.

RASVIJETLILI SLUČAJ

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara na vozilu službenika UIP-a

Uprava policija obavijesttila je javnost o više policjskih akcija na sjeveru Crne Gore koje su rezultirale hapšenjima. Kako je saopšteno, procesuirano je više lica zbog krivičnih djela protiv imovine, protiv životne sredine i uređenja prostora, a locirana su lica koja je policija na sjeveru potraživala.
Foto: Pixabay

„Naime, policijski službenici su u Beranama rasvijetlili podmetanje požara na službenom automobilu nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i identifikovali lice E.A. (29) iz Berana. Za njega se sumnja da je upotrebom benzina i upaljača, podmetnuo požar na putničkom motornom vozilu marke Toyota Yaris, podgoričkih registarskih oznaka, koju koristi oštećeni, a koji je službenik Uprave za inspekcijske poslove“, navedeno je u saopštenju.

Kažu da je o navedenom obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama po čijem je nalogu policija podnijela krivičnu prijavu protiv E.A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Uprave za inspekcijske poslove.

„Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv životne sredine, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (44) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja u sticaju sa krivičnim djelom krađa zaštićenog prirodnog dobra“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je policija zajedno sa inspektorom za vode izvršila obilazak priobalja korita rijeke Lim, u mjestu Bubanje, gdje je tom prilikom zatečen određeni broj radnih mašina u vlasništvu pravnog lica iz Bijelog Polja, u kojem je B.P. odgovorno lice.

„Prilikom pregleda terena od strane službenika policije i inspektora za vode, utvrđeno je da je prilikom radova vršena eksploatacija na djelovima katastarske parcele upisane u list nepokretnosti KO Poda, po kulturi rijeka, čime je pričinjena šteta državi Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Kaže se i da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su intenzivnim aktivnostima na terenu realizovali pet potraga na nacionalnom nivou i pronašli i lišili slobode tri lica za kojima je policija tragala.

„Lica Đ.O., M.Š. i M.B. su sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela šumska krađa“, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments