Uhapšen Igor Božović: Nakon izlaska iz pritvora stavili mu lisice na ruke

Foto: Pixabay

U akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), po nalogu Specijalnog državnof tužilaštva (SDT) jutros je uhapšen pripadnik kavačkog klana Igor Božović (53).

Njega su lišili slobode prilikom izlaska iz pritvora, na kapiji zatvora u Spužu. Naime, Božoviću je jutros istekao pritvor, u kojem je bio tri godine, odnosno od 12. aprila 2021. godine kada je uhapšen sa sinom Vladimirom u Portugalu po potjernici Interpola Podgorica.

U podgoričkom Višem sudu vodi se postupak protiv Božovića, Slobodana Kašćelana i drugih. Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardzić i Ilija Dedović.

Tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih djela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbjeđivanje novca. Navodi se da su i učestvovali u vršenju nekih krivičnih djela.

Izvor: Dan

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments