NAJNOVIJE

Foto: mladinikšića.me

Iznenađeni smo ponašanjem Vlade što se nije udostojila da odgovori na apel 25.000 ljudi koji rade u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva, a koji su zbog trenutne situacije na rubu egzistencije, saopšpteno je iz NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Iz NVO “Ugostitelji Crne Gore” su kazali da su razočarani potezom Vlade da ne odgovori na zahtjeve koje su prošle srijede predočili potpredsjedniku Dritanu Abazoviću.

“Kao odgovorna organizacija koja shvata ozbiljnost epidemiološke situacije donijeli smo odluku da ne oraganizujemo najavljene proteste jer bismo njima dodatno pogoršali epidemiološku situaciju, a samim tim poslali ružnu sliku o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, što bi se odrazilo i na manji broj turista”, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Kazali si da odluka da trenutno ne organizuju proteste ne znači da smo odustali od svojih zahtjeva.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” apeluje na Vladu da uključi ugostiteljski sektor u proces donošenja kako epidemioloških tako i mjera podrške ovom sektoru koje su neophodne kako bi brojni ugostiteljski objekti “preživjeli” sezonu.

Kako bi ublažili brojne negativne efekte po ugostiteljski sektor, pozivaju nadležne da hitno ublaže epidemiološke mjere koje se odnose na njihov sektor.

Oni traže da se dozvoli rad ugostiteljskih objekata do 23 sata, da u unutrašnjosti lokala sjede dvije osobe za stolom, a četiri u baštama lokala, da se smanji poresko opterećenje u korist zaposlenih na zarade manje od 500 eura, te da se dozvoli moratorijum na kredite zaposlenih u ugostiteljstvu.

“Očekujemo da će Vlada uvidjeti alarmantnost situacije i da će napokon pokrenuti dijalog sa akterima iz ugostiteljskog sektora u cilju prevazilaženja krize”, zaključuje se u saopštenu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta