Detalj sa sastanka

NVO “Ugostitelji Crne Gore” pozdravljaju početak dijaloga sa Vladom u vezi sa ključnim problemima sa kojima se suočava sektor ugostiteljstva.

“Raduje nas činjenica da će subvencije na zarade biti produžene, ali i da će se preispitati i olakšati uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na subvencije. Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi ljetnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika”, kazali su iz ove NVO.

Tvrde da se u ugostiteljskim objektima posljednje dvije sedmice mahom poštuju epidemiološke mjere zbog čega su i ohrabreni najavom da se razmatra mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima.

“U dijalogu sa predstavnicima Vlade konstatovano je poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji, a značajan doprinos dali su i zaposleni u sektoru ugostiteljstva nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju”, dodaju Ugostitelji. 

NVO “Ugostitelji Crne Gore” još jednom poziva svoje članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila prijave@mek.gov.me kako bi se proces vakcinacije nastavio.

“Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posjetiocima da je Crna Gore spremna da dočeka turiste ove sezone “, zaključeno je u saopštenju. 

Današnjem sastanku, pored predstavnika turističke privrede, prisustvovao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Foto: Gov.me

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta