Fotografije: Služba zaštite i spašavanja Bar

Izvor: Feral.bar

U velikom požaru koji je jutros oko 08:00 buknuo u magacinu građevinskog materijala kompanije Femić u barskom Polju, pričinjena je velika materijalna šteta, a na svu sreću nije bilo posljedica po ljudske živote.

Prema saznanju portala Feral.bar, u magacinu koji je kompanija Femić rentirala, nalazio se građevinski materijal kompanije Cerovo, koji je u potpunosti uništen, a računajući i pričinjenu štetu samom objektu, vatrena stihija je danas , tvrdi izvor Feral.bar, „spržila“ preko pola miliona eura.

V.d. komandira barske Službe zaštite i spašavanja Darko Vidaković kazao je za portal Feral.bar da je najveći požar ove godine u Baru lokalizovan za nekih 90 minuta žestoke borbe u kojoj je učestvovalo četrdesetak vatrogasaca iz Bara, Budve i Ulcinja.

U 13:30 na licu mjesta su i dalje bili vatrogasci koji su vodom natapali građevinski materijal, kako bi suzbili svaku opasnost od ponovnog izbijanja plamena.

„Pod okolnostima koje još nisu utvrđene, izbio je požar u ovom skladištu i odmah zahvatio najrazličitiji građevinski materijal, a do njegovog razbuktavanja došlo je kada je neko od radnika otvorio jedna vrata magacina, tada je vatra potpirena kiseonikom. Nama je požar prijavljen u 08:00 i odmah smo, svjesni veličine rizika, na lice mjesta poslali kompletan sastav naše jedinice. Pet vozila i dvadesetak vatrogasaca. Stigli smo odmah, ušli u gašenje vodom i pjenom, a na naš poziv u pomoć odazvale su se kolege iz Ulcinja i Budve koji su istog časa poslali po dvoje vozila i devet vatrogasaca. U pomoć su nam priskočili i  vatrogasci Luke Bar koji su poslali jedno vozilo,  po dvije cistijerne vode poslali su Vodovod Bar Komunalne djelatnosti Bar, a jednu cistijernu je poslao prevoznik iz Bara  Ramo Đurović“, naveo je Vidaković.

U akciji gašenja, vatrogasci su bili suočeni sa ogromnom temperaturom kada su ušli u skladište, i tada je, dodaje Vidaković, do izražaja došla njihova nova oprema otporna na visoke temperature.

„Odbili smo svaku mogućnost da se plamen proširi na susjedne objekte, a sam magacin je bio gašen sa svih strana“, dodao je Vidaković.

Prema riječima Vidakovića, vatrogasci do daljeg ostaju na ovoj lokaciji.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta