Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Pixabay

Oko hiljadu građana okupilo se ispred Patrijaršije u Beogradu, odakle treba da krene „Litija za spas Srbije“, u organizaciji niza udruženja okupljenih u neformalno udruženje „Ujedinjeni za tradiciju i porodicu“.

Litija je krenula do Crkve Svetog Marka, a kako je rekla jedna od organizatorki Aleksandra Knez Milojković iz udruženja „Sabor pravoslavnih žena“ kako bi okadili ulice, piše Danas.rs.

Okupljeni nose zastave sa motivima pravoslavnih svetaca i ikona, zastavu Miholjskog zbora i šetalice sa natpisima „Sveti oče Savo moli Boga za nas“ i „Kosovo je srce Srbije“.

Ove litije su krenule kao odgovor na održavanje manifestacije Europrajd, a građani danas šetaju kako bi se usprotivili uvođenju sankcija Rusiji, priznavanju Kosova od strane Srbije, a traže i zabranu „propagiranja LGBT na 100 godina, kako je to ranije rekla jedna od organizatorki Nada Gladović, članica Dveri i udruženja Lekari i roditelji za nauku i etiku.

Među okupljenima je i predsjednik Dveri Boško Obradović.

Intoniraju pravoslavne molitve i pojenja.

Zadnji dio kolone uzvikuje Hristos voskrese, a oni građani koji se nalazi pri čelu kolone odgovaraju sa Vaistinu voskrese.

Saobraćaj je blokiran od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Izvor: Nova.rs/Danas

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta