skrin shot cetinjski list

NAJNOVIJE

Učenice srednje mašinske škole iz Podgorice M.M i A.R. jutros su skinule državnu zastavu sa crkve na Ćipuru što se vidi na snimku koji je Cetinjskom listu proslijedio čitalac.

M.M. i A.R. su privedene u cetinjsku policiju gdje će biti saslušane uz prisustvo roditelja. Radio Cetinje nezvanično saznaje da je jedna od učenica kćerka visokog policijskog službenika.

Ovo je četvrti incident sa državnom zastavom.

Nadležni državni tužilac izdao je nalog Upravi policije da podnese krivičnu prijavu protiv J.Đ. (39) iz Podgorice koja se sumnjiči da je 23. oktobra ove godine skinula državnu zastavu sa ograde Cetinjskog manastira i bacila je preko ograde.

Monahinja Evgenija, pripadnica Crkve Srbije je, prema izjavama svjedoka tog događaja, u subotu 6. avgusta ujutru sa ograde Cetinjskog manastira skinula zastavu Crne Gore, smotala je i kasnije bacila na zemlju. Građanin H.R. je ovaj slučaj prijavio policiji.

Još jedno narušavanje uzgleda države Crne Gore koje se dogodilo krajem januara ove godine dobilo je sudski epilog. Rajko Janković (1987) osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od hiljadu eura jer je Osnovni sud na Cetinju presudio da je Janković povrijedio ugled države Crne Gore – podsjeća Radio Cetinje.

Izvor: Cetinjski list

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta