Foto: Pixabay

Najmlađa gradonačelnica Ekvadora Brižit Garsija (27) i gradski službenik pronađeni su juče rano ujutro ubijeni u automobilu, saopštila je ekvadorska policija. Vlasti te južnoameričke zemlje krive trgovinu drogom za talas nasilja u zemlji, pišu agencije.

Nacionalna policija saopštila je da istražuje smrt 27-godišnje gradonačelnice San Vicentea, kao i njenog direktora komunikacija, nakon otkrića njihovih tijela u pokrajini Manabi. Oboje su ubijeni iz vatrenog oružja, saopštila je policija.

“Ovo je atentat”

Kasnije juče policija je rekla da je pucnjava došla iz automobila, koji je bio unajmljen, i da su pratili GPS vozila. Garsija je bila u stranci Pokreta građanske revolucije bivšeg predsjednika Rafaela Koree.

Korea i Luiza Gonzalez, stranačka predsjednička kandidatkinja na nedavnim izborima, nazvali su Garsijino ubistvo atentatom.

„Upravo sam saznala da su ubili našu koleginicu, gradonačelnicu San Vicentea Garsiju“, objavila je Gonzales na X-u.

Prošlog ljeta je ubijen predsjednički kandidat koji je bio glasni kritičar korupcije i organizovanog kriminala.

Garcia je posljednja politička osoba u Ekvadoru koja je ubijena nakon atentata na predsjedničkog kandidata Fernanda Viljavisensija prošlog avgusta.

Izvor: Index hr

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta