FOTO: GOV.ME

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka zdravlja Jelena Borovinić – Bojović i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, sa saradnicima,  razmatrali su danas na sastanku način ulaska inostranih gostiju u zemlju, u smislu potrebnih uslova, postupanje i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja u Crnoj Gori, neophodno testiranje u hotelima itd, saopšteno je iz MUP-a.

“Poseban akcenat stavljen je na proširivanje i jačanje kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u kontekstu pandemije Korona virusa. Konstatovano je da je cilj olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Ocijenjeno je i da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila”, navodi se u saopštenju.

Jedna od tema sastanka, oko koje je postignuta saglasnost je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru.

“Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen u narednih nekoliko dana”, kazali su iz Ministarstva.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta