Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: PG Biro

Glavni grad  i ove godine nizom aktivnosti obilježava Evropsku neđelju urbane mobilnosti, a u skladu sa tim Sekretarijat za saobraćaj i JU “Dječiji savez” organizovali su radionicu pod sloganom “Ugasi motor” u Njegoševom parku za najmlađe sugrađane. Tom prilikom prisutni su dali svoj doprinos u pronalaženju najboljih rješenja, kada je u pitanju urbana mobilnost, ali i ukazali na važnost oživljavanja javnih prostora, parkova, trgova i ulica. 

Događaju su doprinos dali i članovi hora “Dječiji savez” koji su kroz pjesmu i recitacije, između ostalog, sve posjetioce događaja podsjetili na pravila u saobraćaju i na kreativan način ukazali na poštovanje istih. Učešća su uzeli i učenici JU OŠ “Dragiša Ivanović” koji su izložili svoje radove na temu mobilnosti i na taj način predstavili njihovo viđenje  značaja korišćenja alternativnih vidova prevoza. 

Podsjećamo, kraj manifestacije Evropska neđelja urbane mobilnosti obilježiće se danas, 22. septembra pod sloganom „Dan bez automobila“. U skladu sa tim, danas će Ulica slobode, Bulevar Ivana Crnojevića, most „Milenijum“, Ulica 13. jula, Ulica Svetozara Markovića, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Bulevar Stanka Dragojevića i Bokeška ulica biti zatvorene za saobraćaj u intervalu od 18 h do 19 h, zbog održavanja promotivne vožnje u okviru projekta “Podgorica na dva točka”. Nakon čega će biti organizovano potpisivanje ugovora sa dobitnicima subvencija za bicikla i trotinete, kao i promo vožnja unaprijed određenom trasom.

Glavni grad će i u narednom periodu sprovoditi slične aktivnosti, a sve sa ciljem promovisanja važnosti očuvanja životne sredine i zdravih stilove života. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta