Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Glavni grad

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa podgoričkim STK ,,Spin” u nedjelju 2. oktobra sa početkom u 14 h u ,,Bemax parku” u Tološkoj šumi (Ulica Meše Selimovića) organizuje finalni turnir manifestacije ,,Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”.

Tokom septembra održano je ukupno 8 kvalifikacionih turnira, 4 muška i 4 ženska, na 4 lokacije u gradu na kojima su postavljena po dva vanjska stola za stoni tenis. Interesovanje za ovaj događaj koji se prvi put organizuje u našem gradu je bilo zaista veliko, što ukazuje na to da se radi o sportskoj manifestaciji koja ima potencijal da zaživi i postane tradicionalan. Ukupno se nadmetalo 64 takmičara i 40 takmičarki, među kojima je po 16 najboljih izborilo prolaz na završni turnir, koji će biti odigran u novom gradskom parku u Tološkoj šumi.

Kvalifikacioni turniri su bili individualnog karaktera, dok će završni događaj biti timsko takmičenje.

Formirano je osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe koje će igrati po sistemu ,,svaka sa svakom”, nakon čega će po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale.

Svi takmičari ekipa koje izbore prolaz u polufinale od prijatelja manifestacije ,,Profit app” dobiće na poklon po specijalni stonoteniski reket za vanjsku upotrebu, koji se koristi kao rekvizit za igru na turnirima ,,Pg ping pong-a”, dok će tri najbolje ekipe biti i finansijski nagrađene: pobjednici će osvojiti 500 eura, drugoplasirani tim 300, dok će ekipi sa najnižeg stepenika pobjedničkog postolja pripasti 200 eura.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta