pixabay

Foto: Pixabay

Grčka policija uhapisla je u Atini italijanskog državljanina, kojeg je identifikovala kao vođu kriminalne organizacije koja je navodno nezakonito zaradila 21 milijardu dolara od šverca nafte.

Prema Interpolu, Italijan je bio vodeći član kriminalne organizacije koja se bavila međunarodnim švercom naftnih derivata, a koja je kao vlasnik tankera, vršila pretovar naftne iz latinoameričkih luka u druge širom svijeta, prenosi Capital.ba.

Ta kriminalna mreža navodno je kupovala satelitske repetitore i uređaje za identifikaciju od povučenih brodova koji se nalaze u azijskim lukama, instalirala ih na svoje tankere za naftu i isključivala ih tokom transporta naftnih derivata, a tako su prolazili kontrole.

Grčka policija je saopštila da je uhapšeni Italijan vodio lagodan život i živio sa porodicom u vili u primorskom dijelu na periferiji Atine, kao i da je redovno putovao u luksuznim automobilima.

On je prethodno bio uhapšen u Dubaiju, ali je pušten nakon presude nadležnog suda, prema kojoj je bio samo posrednik i potpuno nepovezan sa zločinima za koje je optužen.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta