Oko 200 plastičnih, plavih kontejnera za odlaganje suve i oko 300 metalnih kontejnera za odlaganje mokre frakcije postavljeno je u Podgorici, kazala je Gradskom radiju predstavnica Čistoće Senada Mulešković.

Ona tvrdi da je to preduzeće stvorilo uslove za pravilno odlaganje i selekciju otpada, ali da je ključni problem u pojedinim građanima koji, kako kaže, nemaju razvijenu ekološku svijest.

„Ne možemo reći da smo u potpunosti zadovoljni, s obzirom da je jedan broj pojedinaca nezainteresovan za takav vid odlaganja otpada. Zato je otpad oko kontjenera, na javnim površinama i obalama rijeka svakodnevna pojava“, ukazala je Mulešković, dodajući da će rješenje vide u pojačanom inspekcijskom nadzoru i edukovanju javnosti.

I odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada Ivana Bojović naglašava da građani ne poštuju selekciju, ali da krivicu ne treba prebacivati na njih, već da treba ugraditi više kontejnera za selekciju otpada.

“Kada bismo na svim lokacijama imali kontejnere za odlaganje različitih vrsta otpada, svakako bi trebalo sankcionisati nepoštovanje pravila. Sada je to nemoguće i ne možemo govoriti o sankcijama koje u ovom trenutku nemaju na šta da se odnose”, istakla je Bojović u izjavi za Gradski radio.

U Čistoći navode da je za sada planirano postavljanje podzemnih kontejnera.

“Planira se ugradnja polupodzemnih kontejnera na Zabjelu, Starom Aerodromu, Bloku šest, Koniku, Ulici 19. decembra, a poseban akcenat stavićemo na ugradnju kontejnera u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova”, zaključili su u Čistoći.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta