Search
Close this search box.

Uprava policije

U Budvi uhapšeno lice zbog izazivanja opšte opasnosti

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva, su lišili slobode jedno lice nakon izazivanja opšte opasnosti i lažnog predstavljanja građanima., saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Gradski.me
Foto: Gradski.me

Kako navode, policija je 15. juna obaviještena da je na karting stazi u zaleđu plaže Jaz, vozač automobila ,,WV Turan“ bijele boje, budvanskih registarskih oznaka, krenuo svojim vozilom u pravcu više lica sa očiglednom namjerom da ih udari vozilom i to u više navrata, kada je i ostvario kontakt sa oštećenim, maloljetnim licem, na način što ga je udario vozilom u pokretu, dok su ostala lica uspjela da se sklone iza drugih vozila.

Ovo lice se, kako su kazali, nakon toga uputilo u pravcu Jadranskog puta, gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši pomenutim automobilom u stub ulične rasvjete a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

„Povrijeđeno lice je transportovano u prostorije Hitne medicinske pomoći gdje su mu konstatovane lakse tjelesne povrede. Takođe, u navodima građana koji su bili svjedoci pomenutih događaja se ističe da se ovo lice predstavilo kao policijski službenik, stavljajući na uvid određenu legitimaciju nalik na službenu“, saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da su nakon preduzimanja niza službenih mjera i radnji, brzom reakcijom na terenu, identifikovali a potom lišila slobode lice M.K.(26) iz Budve, za kojeg je utvrđeno da se radi o službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova-Filijale za upravne unutrašnje poslove u Budvi koji je radno angažovan na određeno vrijeme, a koji nije policijski službenik pa samim tim nije mogao imati policijsku službenu legitimaciju.

„O preduzetim mjerama i radnjama, upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem je nalogu protiv M.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje. Imenovanom je danas, nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 časa“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments