Budvanska policija uhapsila je državljanina Republike Albanije F.L. (28) zbog sumnje da je u budvanskim naseljima Bečići i Ivanovići obijao kuće i stanove i krao TV uređaje, lap topove, garderobu i građevinski alat. Nakon saslušanja određen mu je pritvor od 30 dana.

“Budvanska policija je zbog povećanog broja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta na području Budve preduzimala operativno – taktičke mjere i radnje – zasjeda koja je sprovođena od 1. do 9. aprila. Sprovodeći ove aktivnosti, 9. aprila u 01.30 časova, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela policija je lišila slobode državljanina Republike Albanije F.L. (28) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u vezi sa krivičnom djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju.

Dalja kriminalistička obrada koju je budvanska policija sprovela, kako se dodaje, upućuje na sumnju da je F.L. u periodu od 16. marta do 9. aprila u naseljima Ivanovići i Bečići izvršio pet krivičnih djela teška krađa i tri krivična djela teška krađa u pokušaju.

“On je ova djela počinio na način što je uz pomoć podesnog sredstva i fizičke snage obijao ulazna vrata od privatnih kuća i stanova u večernjim i ranim jutarnjim satima, odakle je otuđio više TV uređaja, lap topova, garderobu i građevinski alat”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

F.L. je priveden nadležnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

“Nakon saslušanja od strane sudije za istragu ovom licu je određen pritvor u trajanju od 30 dana”, zaključuje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta