Gradski.me

Foto: Gradski.me

Tužilački savjet (TS) raspisaće oglas za izbor 11 državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore i za četiri tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po sistemu napredovanja.

Ta odluka donijeta je na današnjoj sjednici TS-a, kojom je predsjedavao vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Savjet je, kako je saopšteno, donio odluku o izboru tužioca u Osnovnom državnom tužilaštva (ODT) u Podgorici Denisa Zvrka za rukovodioca ODT-a u Ulcinju.

Navodi se da je na sjednici razmotreno deset pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Ocijenjeno je da je jedna pritužba osnovana, osam neosnovano, dok je za jednu pritužbu odlučeno da se ista dostavi članovima Tužilačkog savjeta na upoznavanje i eventualno dalje postupanje”, piše u saopštenju objavljenom na sajtu Savjeta.

Kako se dodaje, jednoglasno je usvojen predlog da se, pored predstavnika TS Miloša Vuksanovića, za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu odredi i član Savjeta Stevo Muk, imajući u vidu da je imenovani predsjednik Komisije za normativnu djelatnost.

Iz TS-a je saopšteno da je jednoglasno usvojen i predlog da se za člana Upravnog odbora projekta Savjeta Evrope “Osnaživanje u pravosudnom sistemu i unapređivanje prava žrtava u Crnoj Gori”, odredi član Savjeta Miroslav Turković.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta