Search
Close this search box.

Vrhovno državno tužilaštvo

Tužilac će pristupiti zakazanim ročištima pred sudom u predmetu “državni udar”

Vrhovno državno tužilaštvo saopštilo je, povodom predmeta “državni udar”, da će pretresima zakazanim za 20. i 21. jun 2024. godine pred nadležnim sudom, pristupiti državni tužilac.
Foto: Zgrada VDT-a
Foto: Gradski.me

Kako navode, povodom poziva za kontrolno saslušanje koji je uputio skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu, Vrhovno državno tužilaštvo obavijestilo je članove Odbora da, uzimajući u obzir zakonska ograničenja, predstavnici Državnog tužilaštva neće moći učestvovati u radu Odbora na temu rada Državnog tužilaštva u konkretnim predmetima- navodi se u saopštenju.

Naime, saglasno Zakonu o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, rad Državnog tužilaštva u konkretnim predmetima, ne može biti predmet parlamentarnog nadzora i kontrole.

„Napominjemo da, prema Zakonu o državnoj upravi, predmet parlamentarnog nadzora u postupku kontrolnog saslušanja može biti samo rad Vlade ili organ državne Uprave u oblasti bezbjednosti i odbrane, čiji se odgovorni predstavnici pozivaju na kontrolno saslušanje, ali ne i rad Državnog tužilaštva koje je Ustavom Crne Gore određeno kao jedinstven i samostalan državni organa“, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments