RIM – Premijer Italije Mario Dragi optužio je turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da je ponizio predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen tokom njene posjete Ankari.

Fon der Lajen i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel susreli su se sa Erdoganom u Ankari u srijedu.

Fon der Lajen je morala da se povuče kada su dvojica muškarca sjeli na dvije stolice koje su bile pripremljene za razgovor, pa je ona morala da sjedne na sofu, prenosi Rojters.

“Apsolutno se ne slažem sa Erdoganovim ponašanjem prema predsjednici Fon der Lajen. Smatram da to nije bilo primjereno ponašanje i žao mi je zbog ponižavanja Fon der Lajen”, rekao je Dragi.

On je dodao da se sa “diktatorima” mora biti iskren.

“Sa njima, hajde da ih nazovemo ono što jesu – diktatori – ili sa kim god treba da koordiniramo, moramo biti iskreni kada izražavamo različite poglede i stavove”, dodao je Dragi.

Reagovao je i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, koji je sinoć rekao da Turska snažno osuđuje “ružne” komentare koje je izrekao premijer italije Mario Dragi.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je u četvrtak italijanskog ambasadora Masima Đanija na razgovor kako bi osudilo izjave premijera Italije Maria Dragija o turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.

U razgovoru s novinarima rano u četvrtak, Čavušoglu je rekao da je Turska zadovoljila sve protokolarne zahtjeve upućene od strane EU.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova je uputilo zahtjev premijeru Italije da povuče “drske i ružne izjave” u vezi sa predsjednikom Erdoganom.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta