Halilović i  Nadži Jorulmaz

Savjetnik predsjednika Crne Gore za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Amer Halilović na poziv tursko-bosanskog i sandžačkog udruženja boravio je u Turskoj, gdje je razgovarao sa savjetnikom predsjednika Turske Sabriom Demirom, predsjednikom grupe prijateljstva parlamenata Crne Gore i Turske, poslanikom Erolom Kavunđom i zamjenikom Generalnog direktora TIKE Nadžiom Jorulmazom. Oni su iskazali punu podršku Đukanoviću na zalaganju za očuvanje građanske i multietničke Crne Gore, koja je pod njegovim vođstvom prepoznata kao faktor stabilnosti i oaza mira u ovom dijelu Evrope.

Halilović i Sebri Demir

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, Halilović je zahvalio za srdačnu dobrodošlicu, prenio pozdrave predsjednika i upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori.

“Sagovornici savjetnika su iskazali interesovanje za dalje snaženje međudržavnih veza kroz produbljivanje saradnje lokalnih samouprava, kao i jačanje u oblastima kulture i privrede”, navodi se u saopštenju.

Halilović – Erol Kavunđu

Halilović je na kraju posjete Turskoj imao razgovore i sa predsjednikom Upravnog odbora Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem i sa predsjednicima opština Bajrampaša i Umranije, direktorom Istorijskog instituta Turske Birolom Ćetinom, direktorom univerzitetskog Kliničkog centra Bezmi Alem Sedatom Zijadom i predstavnicima udruženja Bosna-Sandžak.

“Na kraju posjete, obišao je i našu ambasadu u Ankari gdje je razgovarao sa ambasadorom Perišom Kastratovićem“, zaključuje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta