Foto: KIC "Budo Tomović"

Foto: KIC “Budo Tomović”

Podgorički KIC pop hor, najavljuje premijerne koncerte u Vojvodini, i to u Vrbasu, 30. aprila i u Subotici,  2. maja 2024. 

Prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, nakon višemjesečnog rada menadžerskog tima i svih horista, na put kreće oko 40 pjevača, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić. Publici u Vojvodini predstaviće se u Vrbasu, na koncertu „Goro moja u ravnici“ mješovitim pop, rok i antifašističkim repertoarom, u dogovoru sa domaćinima iz Kulturnog centra Vrbas, Crnogorskog kulturnog centra, Udruženja Crnogoraca „Gora“, Udruženje Crnogoraca Vrbasa i Crnogorska dijaspora „Zublja“ .

“Koncert će biti održan u utorak, 30. aprila sa početkom u 19.30h, u bioskopu „Jugoslavija“ tamošnjeg kulturnog centra. Uz ostalo, pjevaće: Teče Tara, Komandant Sava, Crnom Gorom, Đon, Goro moja, Crna Goro kapljo vode i dr”, naveli su iz KIC-a.

Iz KIC-a su dodali da će u subotičkom parku Jugolend istoimeno udruženje već 20 godina organizuje proslavu Međunarodnog praznika rada, uz  vojnički pasulj i juneći gulaš, podjelu crvenih  pasoša i dr. 

“Tu će podgorički KIC pop hor u četvrtak, 2. maja pred brojnom publikom iz svih nekadašnjih YU republika (sada država), predstaviti svoj popularni projekat partizanskih i revolucionalrnih pjesama „Bez dileme – antifašizam“, kao i dio bogatog YU pop/rok repertoara”, naveli su iz KIC-a.  

Iz KIC pop hora obećavaju odlično raspoloženje i vrhunsku energiju, pa pozivaju crnogorsku dijasporu u Vojvodini i Srbiji, jugonostalgičare iz regiona i sve ljude dobre volje koji njeguju tradiciju i slavnu istoriju predaka, da im se pridruže u Vrbasu 30. aprila i u Subotici 2. maja.

Podsjećaju da su do sada održali više od stotinu koncerata, a osim nastupa u Crnoj Gori „osvojili su“ i scene i srca publike u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, Tjentištu…

“Ovaj hor, već sedam godina čini oko 60 zaljubljenika u horsko pjevanje, različitih godišta, od 20 do 70 i neke, od studenata, zaposlenih i nezaposlenih do penzionera, različitih karaktera, opredjeljenja, profesija i zanimanja, a ujedinjuje ih ogromna ljubav prema muzici i druženju. Djeluju pod okriljem NVU Kutak, probe održavaju u horskoj sali KIC-a „Budo Tomović“, a njihov rad možete ih pratiti na FB, Instagramu ili na horskom You tube kanalu”, dodali su.    

Najavljeno je da će nakon praznika, u utorak veče – 7. maja, KIC pop hor koncertom otvoriti Podgorički Proljećni Pazar na Trgu nezavisnosti,  a u nedjelju, 12. maja od 18.30 na Trgu od oružja, pjesmom zatvoriti Prvi Senior FEST u Kotoru.

 


PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta