Foto: Media biro

Turistička organizacija Podgorice prvi put učestvuje na jubilarnom, desetom, Međunarodnom sajamu turizma, PLACE2GO u Zagrebu.

Direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić, kazala je da je veliko zadovoljstvo što su upravo oni nosioci aktivnosti za Crnu Goru, koju na sajmu predstavljaju i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne iz Tivta, Bara i Herceg Novog.

– Za nas ova destinacija postaje sve više značajna uvođenjem direktne avio-linije prema Zagrebu, koja prevozi putnike i posjetioce, ne samo iz Hrvatske, već je i tranzit za turiste iz zemalja i gradova širom Evrope, sa kojima nemamo direktnu avio povezanost. U fokusu našeg predstavljanja na sajmu, pored kongresnog i kulturnog turizma koji su i osnovni segmenti u sveobuhvatnoj turističkoj ponudi glavnog grada, su i aktivne forme turizma i bogata gastro i vinska ponuda podgoričkog regiona. Važno je istaći najveću prednost Podgorice, a to je njena geografska pozicija. Turistima je potrebno samo 45 minuta vožnje do obale i isto toliko do najbližeg, i najpopularnijeg, ski-centra u Kolašinu – kazala je Rogošić.

Ukazala je na važnost izgradnje autoputa, upravo za brz tranzit turista kroz cijelu državu.

– A uslijed, još uvijek, nedovoljnih hotelskih kapaciteta u Kolašinu, stvorili su se uslovi da turisti budu smješteni u Podgorici. Da preko dana idu na skijanje i da se uveče vrate u grad i uživaju u hrani,piću i zabavi. Podgorica svakako nema izraženu sezonalnost, tako da turisti mogu tokom cijele godine da posjećuju grad koji je od strane britanskog Mirora proglašen za jednu od najjeftinijih evropskih destinacija za piće i hranu, a ja bih dodala i za šoping i zabavu – poručila je direktorica TO Podgorica.

Tokom sajma, Štand naših predstavnika posjetio je veliki broj zainteresovanih građana, predstavnika medija i privrede, a u okviru crnogorskog štanda organizovana je i nagradna igra.

Posebno zanimljivo za sve posjetioce bio je nastup crnogorskog glumca, Momčila Otaševića.

– Avionska linija od zagreba do Podgorice je idealna prilika da se na brz način stigne do Podgorice. Mojim prijateljima preporučujem da posjete Crnu Goru jer je sve blizu. Naravno, preporučujem im i ostale atrakcije, kao što su Nacionalni parkovi i kulturne znamenitosti. Moje Cetinje je nezaobilazna destinacija. Prirodne ljepote su već i svjetski poznate i obavezno ih treba vidjeti i uživo. Sve nam je na ,,po ure” – poručio je Otašević.

Prvog dana Sajma crnogorski štand posjetio je Otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Hrvatskoj, gospodin Damir Grbović.

PLACE2GO je najveći turistički sajam u Hrvatskoj i izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge. Do sada je na sajmu nastupilo preko 700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta