Tri bivša ministra finansija – Igor Lukšić, Raško Konjević i Aleksandar Damjanović, zajedno sa bivšim službenikom MUP-a Bojanom Bugarinom osnovali su firmu za konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem. Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), naziv firme je Trustrock consulting network.


Društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO) je registrovano 18. marta, a sjedište firme je u Podgorici u Ulici vojvode Maša Đurovića, piše Dan.

Osnivački kapital firme je četiri eura, odnosno svi osnivači koji imaju po 25 odsto udjela, su dali po euro za osnivanje firme.

Igor Lukšić je bio ministar finansija kao član DPS-a, Raško Konjević kao član SDP-a, dok je Aleksandar Damjanović bio na toj poziciji u ime SNP-a. Lukšić je bio ministar finansija od 2004. godine do 2010. godine, kada je izabran za premijera. Konjević je bio ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, dok je Damjanović bio ministar finansija u manjinskoj Vladi od aprila 2022. do oktobra 2023. godine.

Lukšić je profesor na Univerzitetu Donja Gorica, a nakon što je završio sa političkom karijerom, bio je pet godina u Pricewaterhousecoopers-u (PwC) na poziciji lidera za razvoj biznisa. Konjević je trenutno na poziciji sekretara Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), dok je Damjanović prije pet mjeseci završio sa funkcijom ministra.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta