Foto: Podgorica Millennium run

Glavni grad je danas svjedočio trećem izdanju Podgorica Millennium run-u, manifestaciji koja je okupila oko 2.500 učesnika svih generacija sa praktično svih kontinenata. U organizaciji Glavnog grada i Multisport akademije Mayer održano je sedam trka, a dvodnevni program na Milenijumu oduševio je sve i poslao u svijet najljepšu sliku iz Podgorice.

“Utisci su fenomenalni, učesnici manifestacije su puni pozitivnih utisaka na račun organizacije Podgorica Millennium run-a. Sa ovom pričom nastavljamo i naredne godine, vidimo se opet u novembru”, istakao je Miloš Antić, vd sekretara za sport Glavnog grada.

Uvod u takmičarski dio programa bila je trka podgoričkih vatrogasaca u kojoj je slavio Alen Emšija, ispred Matije Šćekića i Stefana Rovčanina.

Neposredno prije početka trke svoje utiske o manifestaciji Podgorica Millennium Run podijelili su vatrogasci Aleksandar Blečić i Boris Katnić koji su naglasili da ovakav sportski događaj donosi duh zajedništva i promocije zdravih stilova života i da svake godine sa zadovoljstvom uzimaju učešće.

Pobjednik maratonske trke (42.195m) je Kenijac Stenli Kipruto koji je odbranio titulu osvojenu prošle godine. Drugoplasirani je Silviu Stoika (Rumunija), a treće mjesto zauzeo je Ivan Bubnov (Rusija).

U konkurenciji dama najbrža je bila Marija Vrajić (Hrvatska), drugo mjesto zauzela je Inga Zoliomi iz Mađarske, a treće Biljana Kiradjijeva (Srbija).

Na distanci polumaratona (21.097m) najbolji rezultat ostvario je Levente Semerei (Mađarska), drugi je bio Bigdan Semjonovič (Ukrajina), dok je treće mjesto zauzeo Đuro Borbelj (Srbija).

U konkurenciji dama trijumfovala je Natalija Semjonovič (Ukrajina), ispred Andrijane Pop-Arsove (Sjeverna Makedonija) i Dijane Stanišić (Crna Gora).

Na 10km pobijedio je Aldin Ćatović iz Srbije ispred Mateja Vašerheljija iz Mađarske i Leonida Vandevskog iz Sjeverne Makedonije. Najbrža dama na 10km bila je Gresa Bakrači (Kosovo), koja je iza sebe ostavila Mejre Mehmedović (Srbija) i Nevenu Jovanović (Srbija).

Trka zadovoljstva na 5km protekla je u znaku Kabira Ziljkića iz Srbije, drugoplasirani je bio Matija Bulajić (Crna Gora), a treći Oleg Sazonov (Crna Gora).

U konkurenciji dama Saima Murić je ostavila konkurenciju ispred sebe, druga je bila Lenka Nikolić (Srbija), a treća Mara Panot (Njemačka).

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta